Oftalmologie Iași

OchiDoc Oftalmologie Iași este un centru medical de excelență în oftalmologie ce vă stă la dispoziție cu servicii complete de prevenire, diagnosticare și tratament al afecțiunilor dumneavoastră oftalmologice.

oftalmologie-iasi-ochidoc

Echipa noastră medicală este formată din specialiști cu experiență, grijă și respect pentru pacienți, totodată medici ce investesc constant în educația lor medicală.
De asemenea, dacă patologia dvs. oculară depășește posibilitățile medicale locale de tratare, vă ghidam prin contactare directă către cei mai buni specialiști din țară sau străinătate.

Centrul medical este dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, ce permit investigarea rapidă și precisă a tuturor afecțiunilor oftalmologice.
Toate investigațiile realizate in cabinetul nostru oftalmologic sunt explicate pe îndelete pacientului, rezultatele primite la finalul consultației fiind însoțite de poze explicative.

OchiDoc oftalmologie vă pune la dispoziție o gamă largă de servicii medicale și chirugicale la cele mai înalte standarde de calitate.

Investigații oftalmologice

 • Consult oftalmologic complet adulți
 • Consult oftalmologic copii
 • Acuitate vizuală și autorefractometrie
 • Prescriere ochelari
 • Prescriere lentile de contact moi,cosmetice sau terapeutice
 • Prescriere lentile de contact terapeutice
 • Prescriere lentila de noapte stop miopia
 • Diagnostic glaucom (evaluare completă și prescriere tratament compensat)
 • Diagnostic retinopatie diabetică
 • Biomicroscopie (examen pol anterior)
 • Câmp vizual computerizat (perimetrie) cu interpretare
 • Tonometrie (măsurarea tensiunii oculare)
 • Examen fund de ochi (pol posterior) cu fotografiere digitală (fundus camera)
 • Examen secreție lacrimală – test Schirmer
 • Examen microbiologic secreție conjunctivală
 • Biometrie
 • Tomografie în coerență optica (OCT)
 • Pahimetrie corneeană
 • Topografie corneeană
 • Explorarea funcției binoculare, examen pentru diplopie
 • Cromatoscopie (explorarea simțului cromatic)

Tratamente și intervenții chirurgicale

 • Cataractă – metoda modernă prin facoemulsificare cu implant de cristalin
 • Intervenția LASER YAG cataractă secundară (capsulotomie posterioară)
 • Trabeculotomie glaucom
 • Iridotomie LASER glaucom
 • Vitreoliză LASER pt flocoane vitreene
 • Tratamente LASER pentru fund de ochi (retinopatie diabetică)
 • Injecții intravitreene cu anticorpi anti VEGF
 • Extracție corp străin
 • Sondaj căi lacrimale
 • Sondaj căi lacrimale cu implant siliconic pentru drenaj
 • Pterigion
 • Blefaroșalazis
 • Șalazion
 • Ectropion
 • Entropion
 • Pată melanică
 • Pinguecula
 • Tumoretă palpebrală
 • Xantelasme

CONTACT OFTALMOLOGIE IAȘI

Întrebări frecvente Oftalmologie Iași

În urma consultației oftalmologice, medicul oftalmolog va stabili dacă suferiți de miopie, boală oculară ce poate fi accentuată de sarcină precum și de nașterea naturală. Totodată se pot identifica eventuale leziuni oculare vechi determinate de toxoplasmoză, boală cu potențial de risc ridicat pentru făt. Se pot identifica eventuale boli genetice oftalmologice ce pot fi transmise la copii (maladia Stargardt, retinopatia pigmentară, etc.)

În urma consultației, oftalmologul va stabili dacă suferiți de mipopie sau nu, o boală ce poate fi agravată de nașterea naturală. În urma consultației oftalmologice se poate hotărâ și recomanda necesitatea nașterii prin cezariană.

Oftalmologul poate recomanda, în urma consultației oftalmologice, în ultimul ceas, nașterea prin cezariană dacă se constată prezența unei miopii semnificative. Miopia poate fi accentuată de travaliul din timpul nașterii naturale. Mai mult decât atât, în prezența ueni miopii mari, nașterea natuarală poate precipita dezlipirea de retină la mamă (nu la copil).

Este foarte frecvent ca imediat după naștere copii să prezinte o imperforare a căilor lacrimale ce va conduce la o hiperlacrimare (creșterea cantității de lacrimi) chiar și în absența plânsului. În mod natural căile lacrimale suferă o permeabilizare spontană în primul an de viață. Oftalmologul va stabili în ce măsură se poate aștepta permeabilizarea spontană sau este mai recomandată intervenția chirurgicală.

Consultația oftalmologică pentru secrețiile perioculare la bebeluș poate evidenția prezența unei conjunctivite simple sau neonatale (cu Neisseria gonorree). Ultima menționată prezintă un risc ridicat de orbire. Cu toate acestea majoritatea conjunctivitelor neonatale sunt simple, un tratament prompt și de scurtă durată fiind suficient pentru a le vindeca.

Dacă vă prezentați cu biletul de triimtere de la medicul de familie, consultația este decontată de CAS și nu veți mai plăti nimic. Altfel consultația costa 100 RON.

În clinica noastră ochidoc, consultația oftalmologică are următoarele etape obligatorii pentru toți pacienții: 1. Determinarea acutiății vizuale; 2. Determinarea refracției; 3. Măsurarea presiunii intraoculare; 4. Evaluarea biomicroscopică; 5. Examinarea fundului de ochi.

În clinica noastră se efectuează următoarele investigații oftalmologice:

 1. Determinarea acuității vizuale cu și fără corecție

 2. Măsurarea refracției

 3. Măsurarea presiunii intraoculare

 4. Examenul Biomicroscopic

 5. Examenul fundului de ochi

 6. Tomografia în Coerență Optică (OCT) pentru examinarea retinei

 7. Ecografia oculară

 8. Biometria oculară (determinarea cristalinului necesar intervenției de cataractă).

Oftalmologul poate avea nevoie între 10 și 40 minute pentru o consultație oftalmologică completă.

Durata mai mare este necesară atunci când se realizează dilatarea pupilei cu substanțe cicloplegice. Este cazul copiilor și a examenelor de fund de ochi de mare detaliu.

Până la vârstă de 6-8 luni o deviere intermitentă a ochilor este tolerabilă. Centrii nervoși ai convergenței se stabilizează până la vârsta de 6-8 luni după naștere.

Oftalmologul va anestezia suprafața ochiului cu corp străin, și va extrage corpul stăin cu ajutorul unui ac special modificat sau freză oftalmologică dedicată.

Ulterior va prescrie picături pentru prevenirea infecției secundare.

Pentru a nu reduce autonomia pacientului în clinica noastră se evită pansarea ochiului după extracție. Daca profunzimea de penetrare în cornee a corpului străin este mare, se va aplica o lentilă de contact terapeutică transparentă.

Pentru persoanele fără nici un simptom ocular nu există un calendar strict de consultare oftalmologică.

Persoanele care suferă de glaucom consultațiile de verificare a presiunii intra oculare ar trebui să fie lunare, odată cu prescrierea rețetei de picături specifice.

Pacienții cu boli degenerative retiniene (cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă) formele active ar trebui verificate luanr de către oftalmolog.

Pacienții cu conjunctivită sau corpi străini corneeni necesită de cele mai multe una sau maxim două consultații (cea inițială de prescriere a trataemntului urmată de una de control).

Puteți considera chiar o urgență oftalmologică deoarece în prezența unui tratament adecvat defectele de vedere se pot ameliora semnificativ. Prin intervenirea rapidă cu tratament se poate preveni complicația majoră și anume ambliopia.

Bunica dv vedea să citească bine la aproape din pricina unui fenomen numit miopizare care aapre la ochiul bolnav de cataracta vârstnicului. Pe scurt, cristalinul natural al bunicii, la fiecare ochi, din cauza cataractei, a dobândit aspectul unei lentile bune de citit la aproape.

În timp nu foarte lung, cristalinul bunicii urma să se degradeze în continuare, capacitatea de a citi la aproapedispărând și ea.

Capacitiatea de a citi la apropae pe care o avea bunica era provizorie.

Pentru cazurile necomplicate de diabet se recomandă consultație oftalmoogică anuală. Pentru cazurile severe de diabet, însoțit de complicații oculare (retinopatie diabetică) recomandările sunt de consultație oftalmologică la fiecare 3 luni.

Fenomenul care îl trăiți este cel de presbiopie, adică scăderea capacității ochiului de acomodare pentru vederea de aproape. Survine după vârsta de 40 ani și este consecința firească a îmbătrânirii lentilei naturale a ochiului, cristalinul.

Necesită purtarea unui ochelar de aproape prescris în urma consultației oftalmologice.

În mod normal de a doua zi postoperator, pacientul își poate folosi ochiul în mod normal cu puțien restricții ce privesc expunerea ochiului operat la intemperii (fum, apă sau substnațe).

Pentru cazurile în care cataractă a fost mai veche, postopeator poate persista vedrea subiectivă în ceață preț de până la 72 ore.

Doctrina clnicii noastre OchiDoc este cea de recuperare imedicată a funcționalității oculare ceea ce înseamnă ochi depansat imediat de a doua zi postoperator.

În cazuri extreme oftalmologul poate prescrie menținerea pansamentului ocualr pentru încă 24 ore postoperator.

Fișa medicală pentru permisul auto este valabilă 1 an. În 2020 a existat o scurtă perioadă de valabilitate de doar 6 luni corectată ulterior printr-o nouă OUG. De aici au provenit și unel confuzii de-a lungul anilor cu privire la valabilitatea fișei auto.

Dacă doriți permis auto doar pentru grupa 1 de permise (așa zișii amatori categoriile A și B, cu subcategorii), pentru fișa medicală pentru permis auto sunt necesare examinări medicale la următoarele specialități:

 1. Neurologie

 2. Oftalmologie

 3. Psihiatrie

 4. Ortopedie/Traumatologie

 5. ORL

 6. Medicină Internă

Dacă doriți permis auto doar pentru grupav2 de permise (așa zișii amatori categoriile C, D, E cu subcategorii), pentru fișa medicală pentru permis auto mai este necesară, pe lângă cele 6 examinări mai sus menționate și:

 1. Pneumologia

Această examinare a fost introdusă din considerente medicale ce privesc adormirea la volan, în strânsă corelație cu apneea în somn. Investigația a fost introdusă ca obligatorie în fișa medicală finală din septembrie 2019. Până la acea dată ea nefiind necesară.

Legislația europeană prevede necesitatea examinării pneumologice pentru toate categoriile de șoferi inclusiv cei din grupa 1 (amatorii).

În cadrul OchiDoc costurile pentru fișa medicală pentru permisul auto sunt următoarele

Dacă persoana are deja permis și dorește să-l preschimbe:

 1. Grupa 1 de permis (grupa A și B – amatori) așadar doar preschimbare, prețul este de 55 RON

 2. Grupa 2 de permis (categoriile C, D, E – profesioniști) include și examinarea pneumologică, tot preschimbare, 55 RON + 12 RON examenul pneumologic = TOTAL 67 RON

Dacă persoana nu are încă permisul dorit dorește să se înscrie la școala de șoferi:

 1. Grupa 1 de permis (grupa A și B – amatori) elev de școală auto, prețul este redus la 45 RON

 2. Grupa 2 de permis (categoriile C, D, E – profesioniști) elev de școală auto, include și examinarea pneumologică prețul este redus la 45 RON + 12 RON examenul pneumologic = 57 RON

Întocmirea fișei medicale pentru permisul auto nu va dura mai mult de 30 minute.

Cataracta determină variații semnificative în precepția culorilor în funcție de stadiul ei evolutiv. Cu toate acestea există boli de retină și nerv optic care fac același lucru de aceea ar trebui excluse printr-o vizită la oftalmolog.

Desigur. Cu unele amendamente. Se vor evita eforturile bruște de intensitate mare cum ar fi ridicare de greutăți. Rămân recomandate exercițiile aerobe de intensitate medie cu intensitate gradual crescătoare.

Este cel mai probabil consecința prezenței flocoanelor vitreene. Este po condiție de cele mai multe ori benignă determinată de dezorganizarea vitrosuli cel mai probabil pe fondul vârstei.

Poate surveni în urma unor inflamații oculare (uveite) sau în urma unor mici traumatisme la nivelul ochiuli sau ale capului.

De cele mai multe ori se vindecă spontan. Vizita la oftalmolog ar trebui să excludă leziuni coexistente mai severe.

Pierderea bruscă a vederii la un ochi este foarte gravă dacă este totală, indiferent de durata ei și neceistă o consultație oftalmologică în urgență.

În mod normal recomandăm 5 minute între instilările unor picături diferite.