Neurologie Iași
SERVICII COMPLETE DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

Cu ce se ocupă NEUROLOGIA?
Neurologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea bolilor care afectează sistemul nervos central (cum ar fi cele degenerative, tumorale, vasculare ischemice sau hemoragice, inflamatorii mediate imun sau infecțioase de cauză virală sau bacteriană), dar și a celor care afectează sistemul nervos periferic (cum ar fi radiculopatii, discopatii, nevrite, sindroame miastenice, miopatice sau distrofice).
Neurologia abordează toate afecțiunile ce țin de sistemul nervos: emisfere cerebrale, cerebel, trunchi cerebral, măduva spinării și rădăcinile nervoase spinale, nervi periferici și mai departe până la nivelul joncțiunii neuromusculare și chiar a afecțiunilor ce interesează mușchii (miopatii).
Servicii Neurologie Iași
- Examen neurologic complet
- Prescriere și interpretare examen computer tomograf (CT) și RMN
- Prescriere tratament compensat pentru afecțiuni acute și cronice
- Monitorizarea afecțiunilor cronice
- Fișă medicală auto și port-armă
- Adeverință medicală pentru angajare
- Referate medicale
- Referat de specialitate pentru comisia de handicap
PROGRAM CU CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE IAȘI – DR. BATERICĂ NECULAI MEDIC SPECIALIST NEUROLOGIE
În ce constă consultația de neurologie
Afecțiunile neurologice care aduc cel mai frecvent pacientul la consultație sunt sindroamele cefalalgice. În funcție de caracteristicile durerii de cap și de rezultatele examenului clinic medicul neurolog va stabili un plan de investigații ce poate cuprinde explorări imagistice (computer tomograf cranio-cerebral sau RMN cranio-cerebral) și alte investigații complementare specifice (Electroencefalografie, Puncție Lombară cu examen al lichidului cefalo-rahidian) .
În funcție de afecțiunea suspectată ( migrenă, cefalee posttraumatică, cefalee de tensiune, cefalee cluster, nevralgie trigeminală, sindroame de hipertensiune intracraniana, meningita, encefalita ) va stabili un tratament specific, și cel mai important, va stabili nivelul de urgență al afecțiunii, adică identifică semnele de alarmă ale unei afecțiuni cu potențial de agravare rapidă (ex. durerea de cap care apare în hemoragia subarahnoidiană sau în ruptura de anevrism cerebral) și asigură conduita terapeutică specifică acestor urgențe.
Sindroamele vertigioase, fie că sunt cauzate de tulburări în circulația cerebrală (ex. accidente vasculare în teritoriul vertebro-bazilar), fie că sunt de cauză periferică (prin afectarea nervului vestibulo-coflear sau chiar inflamații ale urechii medii) sau de cauză cervicală, reprezintă un alt motiv frecvent de prezentare la medicul neurolog.
Patologia vertebrală (herniile de disc, protruziile discale, radiculopatiile, lombosciatica) determină necesitatea unui consult neurologic sau neurochirurgical. Medicul urmând a stabili un plan de investigații (ex RMN de coloană cervicală, dorsală sau lombară, radiografii, explorări funcționale), iar în funcție de rezultatele investigațiilor va stabili un plan terapeutic care poate fi bazat pe tratament medicamentos, tratament balneofiziokinetoterapic sau recomandare de consult neurochirurgical în vederea evaluării oportunității de intervenție chirurgicală).
Bolnavii cu Epilepsie, cu sechele ale accidentelor vasculare cerebrale, bolnavii de Parkinson, Alzheimer sau alte boli neuro-degenerative sunt pacienți neurologici cronici, necesitând prezentare periodică la medicul neurolog pentru monitorizare a bolii și ajustarea tratamentului în funcție de evoluție.
Tot medicul neurolog va fi cel care va recomanda comisiilor de specialitate evaluarea și încadrarea în grad de handicap a pacienților cu deficite motorii sau alte deficite neurologice grave.